top of page

Пішов із життя Сергій Георгійович Божко


Українська атомна енергетика зазнала важкої втрати. 6 лютого 2017 року на 59 році життя раптово пішов із життя голова Державної інспекції ядерного регулювання України Сергій Георгійович Божко. Сергій Георгійович народився 26 жовтня 1958 року в м Київ, закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю теплові електричні станції. З 1982 по 1993 роки працював в Київському науково-дослідному і проектно-конструкторському інституті "Енергопроект". Брав участь в проектуванні АЕС "Пакш" (Угорщина), Хмельницької, Рівненської АЕС (Україна), Балаковської АЕС (РФ), АЕС "Белене" (Болгарія). З 1993 р працював в органі державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки на різних посадах. З 2005 по 2011 рік обіймав посаду заступника Голови Державного комітету ядерного регулювання України. Під час роботи в регулюючому органі України з ядерної та радіаційної безпеки займався створенням системи регулювання ядерної та радіаційної безпеки в незалежній Україні, зокрема, брав участь в розробці ядерного законодавства України, створення систем ліцензування ядерних установок, інспекційної діяльності з ядерної та радіаційної безпеки, а також міжнародно-правових актів з безпеки ядерних установок.

З 2011 року Сергій Божко працював в ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» на посаді директора з ядерної та радіаційної безпеки. Державну інспекцію з ядерного регулювання Сергій Георгійович Божко очолював з квітня 2014 року.

Чорнобильську АЕС з Сергієм Георгійовичем пов'язували довгі роки спільної плідної діяльності в сфері ядерної безпеки. Ми постійно відчували його особисту підтримку в реалізації таких складних проектів, як будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива та нового безпечного конфайнмента. Він завжди вмів комплексно бачити проблеми і був налаштований на пошук оптимальних шляхів їх вирішення. Усі, кому доводилось працювати з Сергієм Георгійовичем, цінували його не лише за професіоналізм, принциповість, громадянську позицію, але і за порядність, м’який гумор та невимушену манеру спілкування. Адміністрація та увесь колектив ДСП ЧАЕС з глибоким смутком сприйняла звістку про передчасну смерть Сергія Георгійовича Божка. Висловлюємо співчуття всьому колективу Державної інспекції ядерного регулювання України, рідним та близьким покійного.


Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page