top of page

Привітання голови Київської обласної ради з нагоди 85-ї річниці Київської області


Дорогі мешканці Київщини!

Від щирого серця вітаю вас із ювілейною 85-ю річницею нашої рідної Київської області!

Хоч офіційною датою створення Київщини вважають 27 лютого 1932 року, та історія регіону налічує не одне століття. Міста Київської області – Вишгород, Бориспіль, Васильків, Біла Церква, Переяслав-Хмельницький – неодноразово згадуються в літописах. Від Макарова до Яготина, від Ставища до Красятичів – всюди земля Київщини зберігає давні пам’ятки історії. Ми пам’ятаємо звитягу, честь, жертовність, любов до рідної землі героїв, які ставали на захист України у всіх куточках держави.

Славні воєначальники Богдана Хмельницького – полковник Іван Гиря, Яків Кліша, Семен Половець, Іван Кравченко, які повстали проти національного та соціального гноблення, – родом із Білоцерківщини. Діди та прадіди мешканців Броварів були на передньому краї безкомпромісної боротьби з більшовицьким окупаційним режимом. А місто Згурівка було назване на честь вірного соратника гетьмана Івана Мазепи – Тимофія Згури. Жителі Іванкова брали участь у Визвольній війні українського народу 1648-1654 років під проводом Богдана Хмельницького. Під час Визвольних змагань 1917–1921 років у Кагарлиці знаходився один зі штабів повстанського руху Київщини. У часи Коліївщини Миронівка була осередком боротьби проти польсько-шляхетського гніту. З Рокитного розпочалося козацько-селянське повстання 1590–1593 років, спрямоване проти соціального та національного гноблення з боку Речі Посполитої.

Ця пам'ять про минулі перемоги завжди надихає нас боротися пліч-о-пліч за українську незалежність. Тому в сторінки історії вписані імена Героїв Небесної Сотні та тих, хто вже три роки захищає Україну на Сході держави. На нас та наших дітей випала честь відродити українську державність!

Нехай ювілейна дата – 85 років – стане приводом для гордості за наш край: за наших мешканців, наших героїв та нашу землю. Бажаю кожній сім’ї великого родинного щастя, наснаги, успіхів, вагомих здобутків у щоденній праці!

З днем народження, Київщино!

З повагою

Голова Київської обласної ради Ганна Старикова


Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page